Donacija Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka na Kantridi

GROBNIČKI DONDOLAŠI DONIRALI DJEČJOJ BOLNICI KANTRIDA OPREMU VRIJEDNU 50 000 KUNA

Udruga Grobnički dondolaši donirala je u petak, 13. svibnja Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka na Kantridi dva infuzomata, oftalmoskop, vagu za bebe i drugu vrijednu opremu (poput oksimetra i tlakomjera) ukupne vrijednosti 50 000 kuna.
Sredstva za donaciju prikupljena su prodajom kalendara “2022. – Dondolaši za naši”. Infuzomati su već

u funkciji, dok je ostala oprema uplaćena i cijela će donacija biti uskoro kompletirana. Kalendar “Dondolaši za naši” humanitarna je akcija Grobničkih dondolaša s ciljem da se prihod od prodaje kalendara namijeni za kupovinu medicinskih aparata u Dječjoj bolnici Kantrida. Kalendari su prodavani po cijeni od 50 kuna, a cjelokupna je naklada 1000 primjeraka je rasprodana.
Zahvaljujući se u ime uprave na vrijednoj donaciji, dr. sc. Diana Maržić, zamjenica ravnatelja KBC-a Rijeka naglasila je važnost simbioze dondolaša i zajednice, dodavši kako njihova udruga osim što čuva tradiciju prenosi i humanost na djecu. Predstojnica Klinike za pedijatriju doc. dr. Iva Bilić Čače istakla je da su Grobnički dondolaši pokazali plemenito srce i posebno naglasila da nisu ništa uvjetovali pa je njihovom donacijom nabavljena oprema koja je najpotrebnija na pojedinim zavodima. Među ostalim, nabavom oftalmoskopa, Rijeka će napraviti prvi korak u uvođenje nove metode ranog otkrivanja poremećaja u oku djeteta i postati prvi veliki centar u Hrvatskoj koji to primjenjuje.
Predsjednik udruge Grobnički dondolaši Alen Haramija i autor koncepta kalendara Frenki Fućak zahvalili su se svima koji su kupili njihov kalendar, kao i svim sponzorima koji su pokrili inicijalne troškove. Predstavnici Grobničkih dondolaša izrazili su zadovoljstvo što su doniranim sredstvima kupljeni vrijedni uređaji i izrazili nadu da će se što rjeđe koristiti jer bi to značilo da su nam djeca zdrava.

O udruzi Grobnički dondolaši i kalendaru „2022. – Dondolaši za naši“ Autor koncepta kalendara je Frenki Fućak, autor dizajna je Videia multimedia, a fotografi Aleksandar Saša Tomulić, Dejan Ban, Roni Brmalj i Alen Kregar su svoj dio posla odradili besplatno. U akciju su se kao medijski pokrovitelji uključili Radio Rijeka, Kanal Ri, Novi list i Radio Kastav, kao sponzori Morski prasac, Općina Jelenje, Jadranska vrata d. d., Vitro doo, Eurogens d. o. o., Jurčec alati d. o. o., Pe.Ma trgovina d. o. o., D.I.R.N.I.S., Maršanić transporti i Soleus, a doprinos su dali i Peknjica Lišćevica te Igepa plana d. o. o.

Slike

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje , Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.