Humanitarni kalendar 2021.

Kod i sako leto izdali smo humanitarni kalendar 2021.
Morete ga kupit pu sakoga dondolaša kod i va peknjicah i butigah po Grobnišćini.

Grobnički dondolaši

"Ne hjustajmo va tujinu,
leh čuvajmo svoj koren, ime i starinu."

Ivan Brdar Grobniški

Grobnički dondolaši

je udruga za promicanje starih,
a skoro zaboravljenih običaja
Grobnišćine.

Grobnički dondolaši

"Ne hjustajmo va tujinu,
leh čuvajmo svoj koren, ime i starinu."

Ivan Brdar Grobniški

Grobnički dondolaši

je udruga za promicanje starih,
a skoro zaboravljenih običaja
Grobnišćine.

Grobnički dondolaši

"Ne hjustajmo va tujinu,
leh čuvajmo svoj koren, ime i starinu."

Ivan Brdar Grobniški

Novi list 28.12.2020. Sanja Gašpert
ČAVLE – Grobnički dondolaši nastavili su svoju misiju humanosti te i ove godine pripremili humanitarni kalendar za 2021. godinu naziva »Dondolaši za naši«, na kojem su se dondolašima priključile i kraljice Riječkog karnevala, njih šest, koje su svaka na svoj način povezane s Grobnišćinom.
Na jednoj od fotografija gdje »vješaju« robu vidi se i oprana zaštitna maskica za lice, kao jedan mali podsjetnik na ovu koronom obilježenu godinu. Kalendar za 2021. godinu tiskan je u tisuću primjeraka, cijena po komadu je 50 kuna, a mogu se kupiti kod dondolaša, kao i na nekim punktovima, poput pekara i trgovina, na Grobnišćini.
Sredstva prikupljena prodajom kalendara ovoga su puta namijenjena dječjim vrtićima Čavlić iz Čavala i Grobnički tići iz Podhuma za nabavku dječjih sprava za igru. Naslovnica kalendara posvećena je pokojnom Zlatku Moriću, koji je grobničke dondolaše pratio na mnogim »obahajanjimi«, prošle je godine sudjelovao sa svojim fotografijama na kalendaru. Koncept kalendara djelo je Frenkija Fućka, koji je i pokrenuo inicijativu za ovakvim projektom krajem 2018. godine.
Autori fotografija na kalendaru su Aleksandar Saša Tomulić, Dejan Ban, Roni Brmalj i Alen Kregar, a autor naslovnice je Zlatko Morić, koji je preminuo prije nekoliko mjeseci.

 – Ostvarenje ideje o kalendaru podržali su i odobrili članovi Udruge Grobnički dondolaši. Uključivši se u projekt pokazali su da ispod teške opreme i strašnih maski hodaju plemeniti ljudi. Grobničani su to čije srce tuče za njihov kraj, ali i za potrebite ljude. Za nekoga bez iskustva u manekenskim vodama, moramo priznati da su se dobro snašli u ovoj ulozi.
Prodaja kalendara već je započela, a svi zainteresirani mogu ga kupiti kod naših članova dondolaša, kao i na nekim punktovima na Grobnišćini. Prodajom kalendara prikupit će se novčana sredstva kojima će se dječjim vrtićima Čavlić u Čavlima i Grobnički tići u jelenjskom Podhumu kupiti sprave i rekviziti. Na taj će se način obnoviti postojeće ili kupiti potpuno nove sprave koje će oplemeniti boravak djece u ovim ustanovama.
Uz sponzore, svoj dorpinos su dali i autori fotografija, koji su se odrekli honorara, a bez čije profesionalnosti i iskustva ovo ne bi bilo moguće, kazao je inicijator ideje o pokretanju humanitarnog kalendara Frenki Fućak.

Dijelite sadržaj na;

We use cookies

Koristimo kolačiće
Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku.
Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje , Klikom na gumb 'UREDU' pristajete na korištenje kolačića.