DO MESOPUSTA 2023.

Grobnički dondolaši

"Ne hjustajmo va tujinu,
leh čuvajmo svoj koren, ime i starinu."

Ivan Brdar Grobniški

Grobnički dondolaši

je udruga za promicanje starih,
a skoro zaboravljenih običaja
Grobnišćine.

Grobnički dondolaši

"Ne hjustajmo va tujinu,
leh čuvajmo svoj koren, ime i starinu."

Ivan Brdar Grobniški

Grobnički dondolaši

je udruga za promicanje starih,
a skoro zaboravljenih običaja
Grobnišćine.

Grobnički dondolaši

"Ne hjustajmo va tujinu,
leh čuvajmo
svoj koren, ime i starinu."

Ivan Brdar Grobniški

GROBNIČKI DONDOLAŠI DONIRALI DJEČJOJ BOLNICI KANTRIDA OPREMU VRIJEDNU 50 000 KUNA

Udruga Grobnički dondolaši donirala je u petak, 13. svibnja Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka na Kantridi dva infuzomata, oftalmoskop, vagu za bebe i drugu vrijednu opremu (poput oksimetra i tlakomjera) ukupne vrijednosti 50 000 kuna.
Sredstva za donaciju prikupljena su prodajom kalendara “2022. – Dondolaši za naši”. Infuzomati su već u funkciji, dok je ostala oprema uplaćena i cijela će donacija biti uskoro kompletirana. Kalendar “Dondolaši za naši” humanitarna je akcija Grobničkih dondolaša s ciljem da se prihod od prodaje kalendara namijeni za kupovinu medicinskih aparata u Dječjoj bolnici Kantrida. Kalendari su prodavani po cijeni od 50 kuna, a cjelokupna je naklada 1000 primjeraka je rasprodana.
Zahvaljujući se u ime uprave na vrijednoj donaciji, dr. sc. Diana Maržić, zamjenica ravnatelja KBC-a Rijeka naglasila je važnost simbioze dondolaša i zajednice, dodavši kako njihova udruga osim što čuva tradiciju prenosi i humanost na djecu. Predstojnica Klinike za pedijatriju doc. dr. Iva Bilić Čače istakla je da su Grobnički dondolaši pokazali plemenito srce i posebno naglasila da nisu ništa uvjetovali pa je njihovom donacijom nabavljena oprema koja je najpotrebnija na pojedinim zavodima. Među ostalim, nabavom oftalmoskopa, Rijeka će napraviti prvi korak u uvođenje nove metode ranog otkrivanja poremećaja u oku djeteta i postati prvi veliki centar u Hrvatskoj koji to primjenjuje.
Predsjednik udruge Grobnički dondolaši Alen Haramija i autor koncepta kalendara Frenki Fućak zahvalili su se svima koji su kupili njihov kalendar, kao i svim sponzorima koji su pokrili inicijalne troškove. Predstavnici Grobničkih dondolaša izrazili su zadovoljstvo što su doniranim sredstvima kupljeni vrijedni uređaji i izrazili nadu da će se što rjeđe koristiti jer bi to značilo da su nam djeca zdrava.

O udruzi Grobnički dondolaši i kalendaru „2022. – Dondolaši za naši“ Autor koncepta kalendara je Frenki Fućak, autor dizajna je Videia multimedia, a fotografi Aleksandar Saša Tomulić, Dejan Ban, Roni Brmalj i Alen Kregar su svoj dio posla odradili besplatno. U akciju su se kao medijski pokrovitelji uključili Radio Rijeka, Kanal Ri, Novi list i Radio Kastav, kao sponzori Morski prasac, Općina Jelenje, Jadranska vrata d. d., Vitro doo, Eurogens d. o. o., Jurčec alati d. o. o., Pe.Ma trgovina d. o. o., D.I.R.N.I.S., Maršanić transporti i Soleus, a doprinos su dali i Peknjica Lišćevica te Igepa plana d. o. o.

Slike

Novljani osvojili turnir Jama u Čavlima, Buljat najbolji strijelac

Anto Ravlić (https://tunera.info/author/antoravlic/)

U finale je ekipa Franko i prijatelji Discotheque Puls bila bolja od kombinirane momčadi opatijskog drugoligaša 2:0 ČAVLE Malonogometni turnir Jama 2021. u Čavlima osvojila je ekipa Franko i prijatelji Discotheque Puls koju čine igrači Vinodola. Novljani su u finalu slavili 2:0 protiv ekipe Generali & Faul Team, kombinirane momčadi drugoligaša Opatije. Golove u finalu su postigli Filipović i Buljat. Treće mjesto uzela je Pekara Klana, u malom finalu bili su bolji od pazinske ekipe Plavi put 6:2. Vrlo neizvjesne utakmice u sustavu 4+1. Od šest četvrtfinala i polufinala čak četiri su rješavali udarci s bijele točke.Tradicionalno "Diganji zvona" na Cipici va privratu pok. Diže počelo je naše doba 2021. leta. Kod najboji dondolaš 2020.leta digal ga je i prvi pozvonil Romano Petrović.

Novi list 28.12.2020. Sanja Gašpert
ČAVLE – Grobnički dondolaši nastavili su svoju misiju humanosti te i ove godine pripremili humanitarni kalendar za 2021. godinu naziva »Dondolaši za naši«, na kojem su se dondolašima priključile i kraljice Riječkog karnevala, njih šest, koje su svaka na svoj način povezane s Grobnišćinom.
Na jednoj od fotografija gdje »vješaju« robu vidi se i oprana zaštitna maskica za lice, kao jedan mali podsjetnik na ovu koronom obilježenu godinu. Kalendar za 2021. godinu tiskan je u tisuću primjeraka, cijena po komadu je 50 kuna, a mogu se kupiti kod dondolaša, kao i na nekim punktovima, poput pekara i trgovina, na Grobnišćini.
Sredstva prikupljena prodajom kalendara ovoga su puta namijenjena dječjim vrtićima Čavlić iz Čavala i Grobnički tići iz Podhuma za nabavku dječjih sprava za igru. Naslovnica kalendara posvećena je pokojnom Zlatku Moriću, koji je grobničke dondolaše pratio na mnogim »obahajanjimi«, prošle je godine sudjelovao sa svojim fotografijama na kalendaru. Koncept kalendara djelo je Frenkija Fućka, koji je i pokrenuo inicijativu za ovakvim projektom krajem 2018. godine.
Autori fotografija na kalendaru su Aleksandar Saša Tomulić, Dejan Ban, Roni Brmalj i Alen Kregar, a autor naslovnice je Zlatko Morić, koji je preminuo prije nekoliko mjeseci.

Potkategorije

We use cookies

Koristimo kolačiće
Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku.
Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje , Klikom na gumb 'UREDU' pristajete na korištenje kolačića.